Reine De Pelseneer

Reine De Pelseneer (°1982) schrijft omdat ze het niet kan laten; zonder pen of klavier bij de hand wordt ze al snel onrustig. Sinds 2005 publiceerde ze drie dichtbundels voor volwassenen en een tiental kinderboeken. Reine studeerde Germaanse Taal- en Letterkunde. Ze woont in Antwerpen en werkt deeltijds als eindredacteur bij Velt vzw.

In 2005 verscheen haar debuutbundel Doorgrond en twee jaar later was er Omzicht. Na enkele jaren waarin vooral veel kinderboeken het licht zagen, verscheen in 2011 een derde dichtbundel voor volwassenen: Aan alles vast.
Reines gedichten werden gepubliceerd in diverse tijdschriften (o.a. Het Liegend Konijn) en bloemlezingen (o.a. De 21ste eeuw in 185 gedichten van Gerrit Komrij).

In 2015 publiceerde Reine met Is liefde lastig? voor het eerst een roman voor jongeren en jongvolwassenen, over de moeilijke, maar fascinerende puzzel van de liefde.

Meer informatie over de dichtbundels ontdek je hier. Wil je meer weten over de kinder- en jeugdboeken van Reine De Pelseneer, klik dan op het kroontje bovenaan deze pagina.

Contact: mail@reinedepelseneer.be